Ofte stillede spørgsmål om luftfotos på De Gule Sider

Her kan du læse mere om De Gule Siders luftfotos, der er fotograferede fra fly. Vores luftfotos, der har en pixelstørrelse på mellem 10 og 15 cm pr pixel, finder du under kort på degulesider.dk. Luftfotos er, til forskel fra satellitbilleder, taget fra en lavere højde, hvilket giver dem en rigtig god opløsning. Vores luftfotos er derfor betydeligt mere detaljerede end de fleste satellitbilleder. Luftfotos er en vigtig del af den næste generation af korttjenester.

Hvordan navigerer jeg i luftfoto?

Søg på en adresse, by eller et sted. Du kan også klikke dig rundt i selve luftfotoet.

Kan jeg søge på koordinator på kortene?

Ja, du kan angive koordinator direkte i søgefeltet. Formatet, som du kan anvende, er følgende (formatbeskrivelse i parentes) eller se eksempel på kortet:

N 59° 22.359', E 18° 1.003' (WGS84 59 breddegrader 22.359 decimalminutter, 18 længdegrader 1.003 decimalminutter)

59.37265, 18.01672 (WGS84 decimal bredde- og længdegrader)

6585637, 1625720 (RT90 X, Y)

6585432, 671403 (SWEREF99 X, Y)

Hvorfor kan jeg ikke se mit hus på De Gule Sider?

Luftfotoet er taget før dit hus er bygget. Vores luftfotos kommer fra Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering, der hvert forår går luftrummet over Danmark systematisk igennem for at tage nye luftfotos.

Hvorfor kan jeg ikke se vejen på De Gule Sider?

Vejen eksisterede ikke, da luftfotoet blev taget. Det kan også skyldes, at vejen ikke kan skelnes fra andet i landskabet.

Hvor ofte opdateres luftfotos på De Gule Sider?

Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering (SDFE) optager nye luftfotos hvert forår. Disse luftfotos bliver tilgængelige for bl.a. De Gule Sider mod slutningen af året, hvorefter vi opdaterer snarest herefter. Det betyder, at et luftfoto på De Gule Sider i starten af året kan være op mod 22 måneder gammelt.

Hvor meget kan ses på luftfotos?

I hovedstadsområdet og enkelte andre områder er pixelstørrelsen ned til 10 cm, hvor hver pixel på skærmen modsvarer 10 cm i virkeligheden. I resten af landet svarer 1 pixel til 15 cm. Selvom der kan skelnes mellem genstande helt ned til 40 cm, er det ikke muligt at identificere mennesker.

Kan jeg ses på jeres luftfotos?

Mennesker kan ses som små prikker. Det er nemmere at skelne folkemængder, fx på fodboldbaner. Det vil aldrig være muligt at identificere enkeltpersoner ud fra vores luftfotos.

Hvordan kan jeg dele et luftfoto?

Hvis du vil linke direkte til et kort, som du har klikket på eller zoomet i, skal du anvende knappen “Del”. På den måde får du en unik webadresse (url) til siden. Du kan også nemt dele kortet på Facebook og Twitter.

Kan jeg printe et luftfoto?

Ja. Brug funktionen “Udskriv”. Du får et udprint af den visning, du har valgt, dvs. luftfoto eller kort.

Jeg ønsker ikke, at mit hus skal vises - kan I fjerne det fra jeres luftfoto?

Nej. Vi har desværre ikke mulighed for at redigere i luftfotos.

Må jeg bruge jeres luftfotos på min hjemmeside?

Du må bruge vores luftfotos på samme måde som vores kort. Link direkte til det søgehit eller den resultatside, som du ønsker at vise. Du må ikke fjerne luftfotoet fra siden på degulesider.dk eller vise luftfotoet taget ud af kontekst.

Kan jeg se luftfotoet sammen med oplysningerne fra de almindelige kort?

Ja, det kan du godt. Luftfoto + kort = hybrid. Vi kombinerer luftfotos med vores eget indhold. Hybriden svarer til vores almindelige kort, bare med et luftfoto i bunden. Virksomhed og gadenummer markeres direkte på luftfotoet. Du kan nemmere genkende dig, når gadenavnet er skrevet ud.

Farverne ser underlige ud på min computer - hvad gør jeg?

Du skal muligvis ændre farveindstillingerne på din skærm.

Er der en åben API til jeres korttjeneste?

Vi har en åben API. For mere information, tjek https://api.eniro.com/.

Hvem har billedrettighederne?

Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering (SDFE) har rettighederne til de luftfotos, der vises på degulesider.dk.