Tilbage til artikelarkiv
Dette indeholder sponsoreret indhold

To nøgle parametre du skal kigge på, når du vil vælge den bedste a-kasse

Lad os være ærlige, når alt kommer til alt, så er der ikke en store forskel på a-kasserne. De tilbyder nogenlunde det samme og dagpengene, du kan få udbetalt, er også det samme uanset hvilken a-kasse du er medlem af.

Så hvad skal man lige gå efter, når man vælger a-kasse? Du skal jo have en (alt andet ville være dumt), men hvis de alle er ens, skal man så bare vælge den første og bedste?

Ikke helt, for der er faktisk to nøgle parametre, som du kan kigge på, hvis du gerne vil have den bedste a-kasse til dine behov.

Lad os se på dem her.

Medlemstal

Intet fortæller mere om en a-kasse end deres medlemstal. Måske ikke så meget tallet i sig selv, men mere om a-kasse taber medlemmer eller om de har en medlemstilvækst.

Taber a-kasse medlemmer, må det være fordi de gør noget forkert. Måske er deres service dårlig, måske hjælper de ikke deres medlemmer tilstrækkeligt, eller også er de bare alt for dyre i forhold til tilsvarende alternativer.

På sider som find-a-kasse-priser.dk/bedste-a-kasse.php har de anmeldt en række af de mest populære a-kasser og i deres anmeldelser inkluderet en graf for hver a-kasse, der viser hvordan antallet af medlemmer hos dem har udviklet sig. Derudover kan du også læse om hvor tilfredse deres medlemmer er (trustpilot score) og meget mere.

Men det vigtigste er udviklingen i medlemstal – lad være med at vælge en a-kasse, som alle er på vej væk fra.

Prisen

A-kasserne er ens på mange punkter, men når det gælder prisen, er de sjældent helt ens.

Der kan faktisk årligt være flere hundrede kroners forskel på priserne hos de forskellige a-kasser, og derfor bør den månedlige pris for kontingent være et af dine primære sammenligninsfaktorer, når du vælger a-kasse.

Der er jo ingen grund til at betale mere for noget du kan få billigere et andet sted vel?

Når du kigger på pris og medlemstal, så vil du hurtigt kunne få en ”shortlist” med en håndfuld a-kasse, hvor det giver mening at melde sig ind.

Derfra kan du så kigge nærmere på mindre faktorer såsom tilbud målrettet din branche, mulighed for lønsikring og evt. pris for fagforening (hvis a-kassen også tilbyder det)

Samlet set vil du på denne måde vælge den bedste a-kasse, der passer til dine behov og ikke mindst pengepung.

Har du flere spørgsmål til a-kasse, hvem der er bedst lige nu osv. skal du være velkommen til at skrive til find-a-kasse-priser.dk, som altid er hjælpsomme til at finde en god a-kasse til dig og din situation.

Offentliggjort 29-Apr-2024