Ofte stillede spørgsmål om De Gule Siders søkort

Kraks søkort kan findes som en del af vores kort på krak.dk. I Kraks populære app, Krak til søs, finder du også gratis søkort over de danske farvande, samt kort over vores nordiske nabolande. Klik her, hvis du vil vide mere om Krak til søs.

Hvor finder jeg Kraks søkort? 

Du finder Kraks søkort flere steder. Dels i app’en Krak til søs og dels i vores kort på Krak.dk. Vi har også tilføjet Til søs-app’en til computeren for dig, der ønsker at planlægge din sejlads på computeren for derefter at forbinde det til app'en på mobilen.

Hvad vises på søkortet? 

Dybdedata, dybdekurver og bundtilstand. Sejlløb, fyrtårne, faste sømærker og diverse afmærkninger. På land: bebyggelse med mere. En tommelfingerregel er, at sejlløb måles mere præcist end områder uden for løbene.

Erstatter søkortene på krak.dk mine almindelige søkort eller GPS/kortplotter? 

Nej - Søkortene på krak.dk og i app’en er planlægningsværktøjer til nemt at finde information om vores farvande og til at planlægge en rejse eller udflugt på en enkel måde.

Kan jeg finde information om restauranter, supermarkeder, tankstationer osv.? 

Ja, ligesom på vores almindelige kort, så er vores annoncører eksponerede på søkortet.

Hvordan ser et fyrtårn ud? 

Lær symboler, forkortelser og begreber i søkort i Geodatastyrelsens publikation om søkort.

Hvem leverer søkortene? 

Søkortsdata kommer fra Geodatastyrelsen.

Kan jeg eksportere søkortene til min telefon eller kortplotter? 

Nej. Ikke via søkortene på krak.dk. Hvis du har et abonnement på app’en Krak til søs, kan du dog forbinde disse med tjenesten af samme navn på krak.dk.

Kan jeg gemme en rute, jeg har lagt ud på søkortet eller kan jeg eksportere ruten til min GPS/kortplotter? 

Nej, det er ikke muligt. Men har du et abonnement på app’en Krak til søs, kan du også bruge abonnementet på din computer.

Hvordan finder jeg oplysninger om fx restauranter på søkortet? 

Du søger som normalt i søgefeltet efter det, du leder efter. Området, du vil søge i, bestemmer du selv ved at zoome ind eller ud på kortet.

Er det muligt at printe søkortet? 

Ja, vælg “Udskriv” oppe i toppen af siden.

Kan jeg sende søkortet til andre? 

Ja, du kan sende søkortet som mail, sms eller via et direkte link til søkortet. Du kan også dele et søkort på fxl Facebook. Genveje til disse funktioner findes til højre for søkortet.

Hvordan måler jeg afstand på kortet? 

Vælg symbolet for “Tegn og mål” i menuen til højre. Markér strækningen, du gerne vil måle, ved hjælp af værktøjet “Linje”. Afstanden vises nu på skærmen.

Hvad betyder nm? 

nm, sømil eller nautiske mil (nm) = 1852 meter. Tip - Hvis du vil se afstand i meter, så klik på knappen for kortvisning. Så vises afstanden i meter.