Vi bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og til at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Ved at anvende vores tjenester accepterer du vores brug af cookies.

Det Kgl. Bibliotek

Det Kgl. Bibliotek

33 47 47... Vis nummer
Søren Kierkegaards Plads 1
1221 København K

På sociale netværk

Om Firmaet

Det Kgl. Bibliotek er Danmarks nationalbibliotek og universitetsbibliotek. Bibliotekets opgave er at bevare kulturarven og tilbyde et sted for studier og forskning. Bøger, artikler mm. kan bestilles via søgebasen REX til hjemlån eller brug på læsesalene. Tilbygningen Den Sorte Diamant rummer Det Nationale Fotomuseum, Museet for Dansk Bladtegning, café, restaurant, boghandel, mulighed for omvisning og Dronningesalen, hvor koncerter, foredrag, debatter og erhvervsarrangementer bliver afholdt.

Generel beskrivelse

Kultur i Den Sorte Diamant:
Det Kgl. Biblioteks nyeste bygning Den Sorte Diamant på Slotsholmen danner ramme om de kulturelle arrangementer.

Det Nationale Fotomuseum viser både nationalhistoriske udstillinger og udstillinger med internationalt anerkendte kunstnere. Museet for Dansk Bladtegning og Danmarks Bogmuseum findes også i Diamanten og udstiller hovedsageligt materiale fra egne samlinger.
I Dronningesalen spilles der bl.a. klassiske koncerter med internationale musikere og Diamantens eget kammerensemble samt jazzkoncerter. www.kb.dk/musik
Desuden holdes der også foredrag, debatter og International Forfatterscene i Dronningesalen. www.kb.dk/ord.

I Diamantboghandlen findes et bredt udvalg af klassisk litteratur, dansk og engelsk skønlitteratur, bøger om dansk design, kunst og arkitektur samt musiklitteratur og Cd´er. Gourmetrestauranten søren k fortolker skandinaviske råvarer på fransk brasseriemaner, og i café øjeblikket serveres der friskbrygget kaffe og kage med udsigt til Københavns havn.

Møder og konferencer:
I Den Sorte Diamant er der mulighed for at leje møde- og konferencelokaler til bl.a. konferencer, seminarer, receptioner og møder for op til 600 personer. Der er knyttet professionelle teknikere til arrangementerne, og der rådgives omkring planlægning og afvikling af arrangementerne. Restaurant søren k kan levere forplejning tilpasset kundens ønsker. www.kb.dk/lokaler

Bibliotek:
Nationalbiblioteket skal bevare og tilgængeliggøre den nationale kulturarv for offentligheden. Denne opgave varetages af de forskellige centre og afdelinger på Slotsholmen.
Københavns Universitetsbiblioteket stiller fagligt materiale til rådighed for studerende, samt hjælp til informations- og litteratursøgning. Derudover findes læsesale og studiepladser til fri benyttelse i alle bibliotekets afdelinger.

Det er muligt for alle at bruge Det Kgl. Bibliotek, da alle over 18 år kan blive oprettet som låner. Dette gøres elektronisk på www.kb.dk. Bøger, artikler, manuskripter, kort, fotos m.m. bestilles online via bibliotekets søgebase REX til hjemlån eller til brug på bibliotekets læsesale.

Centre:

Pligtafleveringsafdelingen: Afdelingens formål er at indsamle alle værker der udgives i Danmark til bevaring af kulturarven. Det pligtafleverede stilles til rådighed for offentligheden efter persondataloven og ophavsretslovens bestemmelser.

Håndskriftsafdelingen:
Samling af håndskrifter. Fx illuminerede håndskrifter og breve, dagbøger og skitser, manuskripter af forfattere og kulturpersonligheder samt nodemanuskripter af danske komponister.

Center for Kort- og Billeder:
Her findes mere end 18 millioner billeder og kort. Heriblandt portrætter, billeder fra København, luftfotos, atlas og plakater.

Center for Musik og teater:
Noder og teatermanuskripter samt referencelitteratur om musik og teatervidenskab.

Center for Orientalia og Judaica:
Omfatter originalsprogligt materiale. Samlingerne er anskaffet med videnskabeligt sigte og dækker hovedsageligt kultur, religion, historie og samfundsforhold.

Supplerende oplysninger

Afdelinger:

Den Sorte Diamant
Nationalbiblioteket
Københavns Universitetsbibliotek
Søren Kierkegaards Plads 1, København
www.kb.dk
Det Samfundsvidenskabelige Fakultetsbibliotek
Gothersgade 140, København
www.kb.dk/da/kub/campusbib/kubcity/index.html
Det Natur- og Sundhedsvidenskabelige Fakultetsbibliotek
Nørre Alle 49, København
www.kb.dk/da/kub/campusbib/kubnord/index.html
Det Humanistiske Fakultetsbibliotek
Njalsgade 112, København
www.kb.dk/da/kub/fag/hum/